Maaliskuu

Hipun Pilkki

Kokoperheen pilkkitapahtumassa ratkotaan Hipun pilkkimestaruus suu hymyssä. Tisikujukka soittelee ulkosalla mukavaa musiikkia läpi vuosikymmenten ja baari palvelee janoisia kalastajia.
Pelkkään kalaruokaan ei nälkäisten pilkkijöiden tarvitse tyytyä. Rannassa kalastajia palvelee makkarakoju kuumine herkkuineen, sekä Hipun ravintolassa on pannut ja kattilat kuumana koko päivän.

Toukokuu

Climax salibandyturnaus

Suomen pohjoisin salibandyturnaus järjestetään Ivalossa.
Turnauksella on oma paikkansa pelaajien keskuudessa joka on huomattavissa vähintäänkin siitä, että turnaus täyttyy ilmoittautuneista joukkueista rikkoen nopeusennätyksen liki vuosittain. 

Kesäkuu

Juhannusjuhlat

Ivalon perinteinen juhannusjuhla järjestetään Hotelli Kultahipun rannassa. 
Rantaan kasataan suuri juhannuskokko ja ihmiset, vauvasta vaariin, kerääntyvät kesäyöhön kuuntelemaan haitarimusiikkia. 
Juhlat jatkuvat pitkälle aamun pikkutunneille.

Heinäkuu

Inariviikot

Inariviikot kokoaa yhteen alueen perinteiset ja uudet kesätapahtumat asukkaiden ja matkailijoiden iloksi. Ohjelmistosta löytyy menoja kaikenikäisille - on kyläjuhlia, kultakisoja, lastentapahtumia, markkinatunnelmaa, konsertteja, kirkkotapahtumia, pelimannitapahtumia, taidenäyttelyitä, retkeilyä, tanssia, laulua ja teatteria.

Watercross Ivalo

Watercrossien SM-sarjan osakilpailu, jossa ajetaan 600 cc- ja Open- luokan moottorikelkoilla, tapahtuma on vauhdikas koko perheen tapahtuma.